6 problematičnih stvari kod gubitka kilograma

Gubitak kilograma velika je želja gotovo svih dama. Bez obzira na to koliko dobro izgledale, koliko se samouvereno osećale, gotovo sve devojke žene reći će da bi trebalo da izgube barem još 2-3 kilograma. Gubitak kilograma ima naravno i negativnu stranu, pre svega sa medicinskog aspekta, jer nagli gubitak može ozbiljno ugroziti zdravlje. Tu je i stara mudrost da se kilaža teško smanjuje ali lako povećava, pa početni entuzijazam može lako da splasne. Međutim, danas govorimo o negativnim aspektima gubitka kilograma vezanih za Vaš fizički izgled.

greske-pri-mrsavljenju

1. Ako se smanji kilaža, smanjuju se i grudi. Nema šanse da izgubite dosta kilograma a da grudi ostanu iste. Na kraju krajeva, i one su deo vašeg tela pa podnose udeo u gubitku kilograma.

2. Ako se smanju kilaža, smanjuje se i zadnjica. Vidite pod 1.

3. Komplimenti koji to nisu. Prva od stvari koju ćete čuti kada vaš gubitak kilograma postane vidljiv je „Ti si to smršala? Sada izgledaš mnogo bolje!“. Da li to znači da ste ranije izgledali loše? Da li to niko nije smeo da vam kaže? Da li to znači da su vam prijatelji neiskreni. Da li je ovo uopšte kompliment ili ne??

4. Ako ste uz trening gubitak kilograma postigli i dijetom, možete doći u raskorak sa prijateljima i porodicom. Dok ostatak porodice tamani čokoladu i slične slatkiše, vi jedete salatice. Dok prijatelji naručuju pivo ili neki jako zašećeren bezalkoholni napitak, vi pijete kiselu vodu. Ok, ova dva primera su veoma ektremni, ali shvatate suštinu.

5. Teško je odvići se od navika koje ste ranije imali. Grickanje uz film, čokoladica posle ručka, galoni koka-kole ili drugog gaziranog pića. Sve to mora ili da se potpuno izbaci ili svede na zanemarljiv nivo, ako se želi najpre gubitak kilograma, a kasnije i borba da se kilogrami ne vrate. Ali, borba sa navikama je često jako teška.

6. Konačno nešto dobro! Izgubićete sate i sate, biti dekoncentrisani danima i danima samo gledajući i diveći se – sebi! Da, ta zgodna devojka u ogledalu, za koju ste mislili da pokušava da vam ukrade najbolje stvari (i pri tome joj odlično stoje) ipak ste vi. Uživajte!

Komentari

komentara

Ostavite komentar