Oblici noktiju

Činjenica je da brojne dame imaju genetski loše nokte. Nažalost, na genetske predispozicije niko neće pomisliti kada vidi ispucale i izlistale nokte, već na prvi utisak odaju aljkavu i neurednu osobu, koja ne pridaje važnosti svom izgledu. Trendovi u nezi lepote su dosta napredovali, pa se tako i ovakvi problemi mogu rešiti.

oblici-noktiju

Okrugli nokti

Neke devojke vole ovakav izgled noktiju, dok druge misle da je zastareo. Iako je retkost da neko uređuje nokte na ovaj način, moramo priznati da ima prednosti. Jedna od dobrih stvari je izdržljivost. Glatka i zaokrugljena površina nokta će sačuvati vaše čarape i ovaj oblik je idealan za one dame koje imaju slabe i mekane nokte.

 

Četvrtasti nokti

Najpopularniji oblik danas. Ukoliko ih nalakirate u francuskom stilu, bićete u trendu u svakoj prilici, jer je francuski manikir klasika. Četvrtasti oblik noktiju skreće pažnju na ruke i najbolje izgleda na noktima srednje dužine. Budite obazrivi prilikom uređivanja noktiju na ovaj način, jer su ivice malo oštrije i lakše dolazi do pucanja.

 

Četvrtasti nokti sa oblim vrhom

Ovaj oblik dobijate kada kombinujete karakteristike već navedena dva načina uređivanja. Ukoliko volite četvrtaste nokte, bezbedniji način nošenja istih je da zaoblite sam vrh, jer tako ređe dolazi do listanja i pucanja noktiju.

 

Šiljati nokti

Veoma dugački i šiljati nokti su pravi hit. Vrlo je teško voditi normalan život ako imate ovakve nokte, jer su zaista vrlo oštri i možete se, uz trunku nepažnje, povrediti ili ogrebati. Ne možete ih sami ovako oblikovati, osim ako nemate akrilni ili UV gel manikir set. Oblik je specifičan i neće dugo trajati na prirodnim noktima.

 

Oblik badema

Za ovakav oblik trebalo bi da zaoblite nokte sa strane. Moramo priznati da volimo bademast oblik noktiju, jer je ženstven, izdužuje prste i ruke izgledaju nežnije. S obzirom na to da ovaj stil ima manu da nokti lako pucaju, savetujemo da ih ojačate gelom.

 

Ovalni nokti

Ukoliko vam se ne dopada nijedan od navedenih stilova, pokušajte sa ovalnim oblikom. Ovako sređeni nokti su jaki, jer kombinuju ono najbolje od četvrtastog, bademastog i oblog predloga. Odličan su izbor za dugačke i nokte srednje dužine.

 

Preuzeto sa wannabemagazine.com

Komentari

komentara

Ostavite komentar