20 saveta za negu kose II deo

1. Bademovo ulje za jaku kosu
Koristite bademovo ulje za lečenje suve i oštećene kose. Vrlo je jednostavna prcedura, stavite bademovo ulje u posudu i zagrejte ga 40 sekundi. Zatim ravnomerno utrljati u vašu kosu. Ostavite 30 minuta, a zatim isperite šamponom i hladnom vodom.
2. Hidrirajte vašu kosu uz pomoć piva
Sipajte malo piva na vašu mokru kosu. Istraljajte ravnomerno po kosi i masirajte skalp glave prstima 20 minuta. Zatim isperite kako bi se otarasili mirisa piva. Radite ovaj postupak jednom nedeljno kako bi dobili glatku kosu. Ljudi koji imaju probelma sa sinusima i prehladom treba da izbegavaju ovaj tretman.
3. Tretman oštećene kose od sunca
Napravite mešavinu od pola šolje meda, 1-2 kašike maslinovog ulja i 1-2 kašike žumanca. Nanesite ovu mešavinu na kosu 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Ovaj tretman će pomoći u hranjenuju vaše kose kreatinima i proteinima.

4. Čistoća je važna
Najčešći uzrok opadanja kose je perut i svrab skapla glave. Dakle, održavajte kosu čistom kako bi bila lepa i zdrava,

nega-kose

5. Napravite svoj regenerator
Za pravlljenje sopstvenog regeneratora potrebno vam je, mešavina jaja i jogurta. Utrljajte u vašu kosu, ostavite pet ili deset minuta, a zatim temeljno operite.

6. Limunov sok
Nakon konačnog ispiranja šampona nanesite 1 kašiku limunovog soka na vašu kosu

7. Nemojte prati kosu često
Perite svoju kosu na svaka 2-3 dana, zbog pravilnog regulisanja prirodnih ulja kose. Ređe pranje kose će takođe pomoći da joj povratite prirodan izgled i sjaj.

8. Tehnika pranja
Izbegavajte korišćenje češlja sa plastičnim vlaknima, da bi sprečili lomljnje kose od statičnog elektricicteta. Najbolji način da operete kosu je prvo pranje krajeva da bi ste razmrsili kosu, a zatim duge vlasi od korena do kraja. Ova tehnika će vam pomoći širenje prirodnog ulja kose i time sprečiti lomljenje.

9. Dozvolite vašoj kosi da se sama osuši
Dozvolite vašoj kosi da se osuši bez korišćenja fena ili drugih električnih uređaja. Korišćenjem električnih uređaja vaša kosa posataje krhka i suva. Ako nemate vremena da pustite svoju kosu da se osuši na vazduhu, koristite fen ali sa toplim umesto vrelim vazduhom.

10. Lišće Neem-a
Možete oprati svoju kosu pastom koja je napravljena od lišća neem-a. Ovo je posebno dobro protiv gubitka kose usled prekomernog nagomilavanja ulja na temenu glave ili infekcije kože glave.

Komentari

komentara

Ostavite komentar